Frågor och svar

Hur blir jag medlem?

Det enklaste sättet är att bli medlem här på hemsidan: Bli medlem här. När vi mottagit din anmälan kommer ett passerkort att skickas hem till dig. Det går även bra att bli medlem under öppet hus. Här kan du se när just ditt gym har öppet.

När kan jag träna?

Som medlem hos oss kan du träna 05–23 (dygnet runt i Skurup stora center) alla dagar!

Vad har ni för åldersgräns?

Vi har 18-årsgräns på våra centrar. Du som är 12–17 år får träna tillsammans med målsman med vårt avtal Ungdom. Målsman måste vara medlem på det aktuella centret.

Kan jag träna på alla center?

Absolut! Hos oss kan du välja att träna på alla våra center. Skräddarsy ditt medlemskap här. Du kan även kontakta oss för att uppgradera ditt medlemskap.

Har ni någon medlemsavgift?

Nej, men vi har en inträdesavgift på 495 kr då du tecknar medlemskap. Detta är en engångskostnad så länge du har ett aktivt löpande medlemskap. Vid avbrott i medlemskapet debiteras en ny inträdesavgift.

Kan jag provträna innan jag blir medlem?

Ja! Hos oss kan du provträna gratis vid ett tillfälle under öppet hus. Du som redan är medlem har möjlighet att ta med en vän för provträning. Detta anmäler du per mail eller telefon till ditt gym minst 24 timmar före träningstillfället.

Kan min ungdom träna med mig?

Du som är 12–17 år får träna tillsammans med målsman med vårt avtal Ungdom. Målsman måste vara medlem på det aktuella centret. Som målsman är du ansvarig för att den minderårige följer ordningsreglerna på centret. Ni tränar gruppträning tillsammans eller styrketränar ute i gymmet. Din ungdom får inte träna på egen hand.

Vad finns det för betalningsalternativ?

Du kan välja mellan autogiro eller kortbetalning som dras varje månad eller faktura som betalas för hela perioden. En fakturaavgift på 50 kr tillkommer.

Byta gym?

Du kan absolut byta eller flytta medlemskapet till något av våra andra gym. Du behåller din bindningstid. Se här för prisinformation. Flytt av medlemskap gör man kostnadsfritt en gång per år. Vid fler flyttar tar vi ut en avgift på 200 kr.

Jag har tappat bort mitt passerkort!

Kontakta oss omgående så att vi kan spärra ditt borttappade kort och skicka ett nytt. Nytt kort debiteras med 100 kr då det är en värdehandling.

Kan jag göra ett uppehåll i mitt medlemskap?

Ja, det kan du i vissa specifika fall. Vid skada och sjukdom ska ett läkarintyg uppvisas. Om du är gravid och inte kan träna behöver vi ett moderskapsintyg. Om du ska göra militärtjänstgöring behöver vi ett intyg för detta. Ska du arbeta eller studera på annan ort där L9 Fitness inte verkar eller utomlands går det mot intyg att göra uppehåll. Från den dagen vi mottagit och bekräftat ett giltigt intyg kan uppehåll göras. Uppehållet kan vara minst 30 dagar och längst 365 dagar. Tiden för uppehållet läggs sedan i slutet av din avtalsperiod. Kontakta ditt center så hjälper vi dig!

Vad händer efter bindningstiden?

Om du betalar ditt medlemskap med autogiro löper avtalet vidare när bindningstiden är slut. Om du betalar ditt medlemskap med faktura eller kort avslutas ditt medlemskap efter 12 månader.

Kan jag överlåta mitt kort till någon annan?

Du kan bara överlåta ditt kort till någon som inte redan är medlem hos oss. Du ska även ha bindningstid kvar på medlemskapet. Den du överlåter till måste uppfylla kraven för avtalet (exempelvis vara student om avtalet är Student). Om du har betalat med faktura kommer du och den du överlåter till själva överens om betalningen. Om du betalat via autogiro skapas ett nytt autogiro för den nya medlemmen. Inträdesavgift betalas av den nya medlemmen. När vi på L9 Fitness bekräftat överlåtelsen så träder den i kraft. Medlemskap som är köpt via förmånsavtal går inte att överlåta.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

Om du betalar ditt medlemskap med autogiro mailar du din uppsägning till oss. Uppsägningstiden är en månad plus resterande dagar i uppsägningsmånaden (om du inte har bindningstid kvar) från att vi mottagit och bekräftat din uppsägning. Om du betalar ditt medlemskap via faktura kommer ditt medlemskap att avslutas automatiskt.

Är det okej att låna ut mitt träningskort till en minderårig vid enstaka tillfällen?

Nej, minderåriga måste alltid träna tillsammans med målsman och ha ett eget träningskort.

Övrig information om våra medlemskap

(Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler): L9 Fitness följer lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) med 14 dagars ångerrätt när du handlar på internet inom Sverige. När du har godkänt alla uppgifter och våra medlemsvillkor kommer vi att skicka en bekräftelse till den angivna e-postadressen inom en arbetsdag.

Har ni gruppträning?

Vi har gruppträning. Om du väljer Guldkortet/Student/Sebior så får du tillgång till alla våra gym och gruppträningspass.

Bokning av gruppträningspass

Bokning
Du som är medlem kan förboka dina gruppträningspass. Passen är bokningsbara en vecka i förväg och fram till 10 minuter innan passet startar, därefter släpps de för drop-in. Var på plats senast 10 minuter innan passet startar och ”checka in” dig på incheckning.

Reservlista
Om ett pass är fullbokat erbjuds du en reservplats. Om de som står före dig i kön avbokar får du en ordinarie plats och ett mejl som bekräftar detta.

Drop-in
Det går också bra att komma till gymmet och chansa på att få plats. 10 minuter innan passet startar släpps platser som ej blivit incheckade.

Avbokning
Passet går att avboka fram till 1 timme innan passet startar. Tänk på att avboka i god tid så att andra får möjlighet att ta din plats.

Vad händer om jag glömmer avboka?
Om du missar att avboka ditt pass två gånger så låser vi möjligheten för dig att förboka pass. För att låsa upp kontakta info@l9fitness.se.

Nå målen snabbare!

Vill du få ut mer av din träning? JS Massage och hälsa driver pt verksamheten i våra lokaler. Läs mer om  våra olika PT-paket här. Vill du köpa PT-tillfällen eller har frågor? Välkommen att kontakta JS Massage & Hälsa!

Hur avbokar jag min tid med min personliga tränare?

Avbokning av tid med personlig tränare ska göra senast 24 timmar innan avtalad tid. I annat fall debiteras full avgift.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag till personlig träning?

Absolut! Skatteverket har ändrat sin tolkning av reglerna för friskvårdsbidrag och godkänner nu att det även får användas för personlig träning. Detta innebär att det är möjligt att använda sitt friskvårdsbidrag för köp av samtliga PT-paket.

Träna i rena inneskor

Maskiner och löpband skadas av grus. Under reparationstiden är maskinerna obrukbara och då drabbas du som är medlem. Reparations- och städkostnader påverkar även våra träningspriser. Det är inte heller trevligt att stretcha på en grusig matta.

Lämna träningsskor i lokalen?

Av hygieniska skäl ber vi dig att ta med dig dina skor hem.

Mobiltelefonen på ljudlöst

Av respekt till övriga medlemmar ber vi dig att ha mobiltelefonen på ljudlös. Vid viktiga samtal, gå åt sidan och håll en diskret ton så att du inte stör någon.

Parfymfritt på gymmet

Vi vill att alla ska kunna träna hos oss, även de som är allergiska mot parfymer. Därför ber vi dig att inte använda parfym på gymmet.

Torka av maskinerna

Använd gärna handduk eller papper och torka av maskinen efter dig.

Ha ditt passerkort tillgängligt

Endast medlemmar med giltigt passerkort får vistas i lokalen. Ha alltid kortet nära till hands för att kunna visa upp vid passerkortskontroller. Släpp inte in någon obehörig.

Ställ tillbaka utrustningen när du är klar

Träningen går mycket snabbare när du hittar utrustningen du behöver.

Släpp inte vikter i golvet

Du ställer ner vikterna lite försiktigt.

Kan jag ta med mig barn till gymmet?

Ja, om ditt barn är 12–17 år och tecknar träningsavtalet Ungdom. För övriga medlemmar har vi 18-årsgräns. Undantaget är sovande spädbarn i vagn. Detta gäller under dagtid 5–15 och vagnen ska stå i entrén men får inte blockera utgången.

Kan jag ta med mig djur på gymmet?

Nej, inga djur är tillåtna på L9 Fitness.

Ett leende är alltid rätt 🙂

Kan jag få kvitto för friskvårdsersättning?

Självklart kan du det! Du kan skriva ut kvittot genom ditt konto på L9 appen.

Kan jag använda friskvårdscheckar?

Det går jättebra. Vi samarbetar med Actiway/Friskvårdschecken, Benify, Wellnet och Friskvårdskupongen. Kuponger eller elektroniska checkar kan lämnas in under öppet hus eller skickas till oss. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Personlig träning

Skatteverket har ändrat sin tolkning av reglerna för friskvårdsbidrag och godkänner nu att det även får användas för personlig träning. Detta innebär att det är möjligt att använda sitt friskvårdsbidrag för köp av samtliga PT-paket. Kostnaden för PT-tjänsten får dock inte överskrida 1 000 kr per timme och får inte utnyttjas i hemmet.

Kan jag släppa in annan medlem som glömt sitt kort?

Nej, det får du inte. Alla som vistas i lokalen ska vara medlemmar och kunna uppvisa ett personligt passerkort. Om du släpper in någon i lokalen riskerar du en straffavgift på 500kr och ditt medlemskap kan stängas ner.

Utrustning på gymmen?

Våra gym har alltid ett basutbud av konditionsmaskiner, styrkemaskiner och fria vikter. Beroende på gymmets storlek och lokalernas utformning erbjuder vi utöver basutbudet olika typer av övrig utrustning.

Solarium?

Generellt erbjuder vi inte solarium på våra gym.

Presentkort?

God jul, Glad påsk eller Ja må någon leva. Ett presentkort från oss löser alla dina presentproblem! Kontakta ditt center via mejl så hjälper vi dig.

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Träning är ett utmärkt läkemedel! Det vet både sjukvården och vi på L9 Fitness. Genom att öka din fysiska aktivitet kan du förebygga och behandla många sjukdomar. Därför erbjuder vi dig som har FaR 100 kr i rabatt på ordinarie månadsavgift.

Du får 100 kr rabatt/månad på lokala årskortet Ordinarie. Gäller 12 månaders bindningstid. Efter bindningstiden uppgraderas medlemskapet till gymmets ordinarie pris. Kan inte kombineras med andra erbjudanden eller kampanjer.
Du får 50 % rabatt på inträdesavgiften (ordinarie pris 495 kr) – ditt pris 295 kr.

Gäller för dig som inte haft ett aktivt medlemskap på L9 Fitness under det senaste året. Giltigt FaR-intyg ska uppvisas. FaR tecknar du på plats på centret under öppet hus (kan inte tecknas via webbplatsen). Giltigt FaR-intyg ska uppvisas.

%d bloggare gillar detta: